Wabisabi reform étterem és teázó; Budapest
Sziasztok!
Egy szomorkás, szürkés, délután, a karácsonyi forgatagban, amikor az emberek még egy utolsót futottak az utolsó ajándék beszerzése után; ellátogattunk Lídiával, hogy ismét nyomot' hagyjunk egy Teázóban:-) Az étterem a maga vízszintesen formás egyszerűségével, a nyugalmat és békét árasztja, ahol igazán keleties környezetben érezhetjük magunkat. Bár számomra kissé kevés volt a megvilágítás, a fények, és rám nyomasztólag hatott a sötét barnára pácolt berendezés. De az étlap láttán el is múlt ez a fajta rámtelepedő nyomott hangulat:-) Széles ételválaszték, hússal készült, véres cafatoknak nyoma sincs, és hát nem tudtunk választani Soleillel, melyik ételt is kóstoljuk meg először, így a végén eldöntöttük, hogy ide még visszatérünk, mert nagyon jóllaktunk, és az ízek harmónikus kavalkádja is fogva tartott minket utána hosszú ideig:-)
Előételnek egy Humusz nevezetű ételt ettünk, ami csicseriborsóból készített korianderes pástétom volt, kétszersülttel, hidegen tálalva. Én már itt jóllaktam:-) Aztán a főfogás Pácolt búzahús, ropogós zöldségekkel, rozsos pitával, oregánóval és rozmaringgal ízesítve. Nagyon jó összhatása volt a fűszerekkel együtt ennek a búzahúsnak, amit én még nem ettem soha. És végül...ezt le kell írnom szó szerint, rizstejjel főzött gesztenyepép tönkölydarával összeforralva, forró fahéjas meggyel tálalva iiisssteni desszert adta fel a koronát a Reform konyhára:-)
Persze közben teát is kortyolgattunk, elég rendesen, ismét nyégyfélét;(nálunk ez a minimum:-)) Wabisabi:karamellel ízesített sencha. Nekem ez nyerte el a tetszésemet a legjobban, a karamell édeskés illatával. Sonnen sencha: virágszirmokkal szárított citrommal, és naranccsal ízesített sencha. Enyhén kellemes aromájú tea. Wodoo: roiboos, rózsaszirommal, naprafórgóvirággal, és hibiszkusszal készült teakeverék. Roppant finom, nőies tea:-) és végül:Karneol: ez pedig ribizli, feketeribizli, áfonya, hibiszkusz ízesítésű, erőteljes gyümölcstea.
Sokan megijednek és idegenkednek a reform szó hallatán, pedig nem szabad, mert a fűszerek annyira felülmúlják a húshelyettesítő pl. búzahús ízét, hogy fel sem tűnik, nem hússal készült ételt eszik az ember, olyan volt, mintha egy jól elkészített csirkemellet ettem volna zöldségekkel.
(Ja, és a toilettet feltétlenül meg kell látogatni, a tűzvörös csempe egy újabb hatással volt az emberre:-)
|